Sustenabil Tehnologie

RO2D2 – TO THE STARS..AND BEYOND!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Povestea echipei Ro2D2, a început în vara anului 2018 ca o comuniune de interese a unui grup de elevi uniți de o pasiune comună și care își doreau să facă lucrurile să se întâmple. Sunt deschiși unul față de altul, deschiși să profite de oportunități și cred ei, că succesul vine din alegerile noastre.

Membrii echipei Ro2D2 vin cu o varietate de experiențe și abilități. 

Îi definesc acțiunea și analiza, entuziasmul și rigoarea, individualitatea și munca în echipă, creativitate și originalitatea. Sunt curioși cu privire la noi perspective și modalități de a-și atinge scopurile. Abordează fiecare experiență ca o oportunitate de a învăța, ca o încercare deliberată a adaptării.

Noi nu spunem niciodată că suntem o familie… familia înseamnă o ierarhie a membrilor în funcție de rol, de vârstă… Noi suntem un grup de elevi cu vârste, personalități, preocupări și nivele de pregătire academică diferite, ceea ce ne unește pe noi este o idee, aceea de a aduce schimbarea pe care noi ne o dorim.  În această comunitate, toți colegii de echipă sunt dedicați să aducă o contribuție semnificativă prezentului și să lucreze în mod constant pentru a crea un viitor mai bun. Avem forța schimbării!

Povestea echipei noastre, Ro2D2, este scrisă de elevi care își urmăresc obiectivele cu hotărâre.

Suntem mereu în căutarea următoarelor obiective extraordinare.

Ce ne face grozavi și avem puterea pentru schimbare?

Mințile curioase, plăcerea de a accepta provocări, flexibilitatea care ne determină adaptabilitatea, abilități puternice și impulsul de a atinge măreția.

Ce ne putem aștepta din călătoria noastră?

Am participat la două sezoane ale competiției FIRST Tech Challenge (FTC): sezonul Rover Ruckus (2018-2019), sezonul SkyStone (2019-2020) și ne-am înscris și în noul sezon ULTIMATE GOAL. Programul FTC este cea mai interactivă competiție de robotică existentă în România, fiind coordonată de organizația Nație prin Educație. În acest program sunt incluse peste 200 de echipe de robotică din toată țara, în care peste 3.000 de elevi se lasă călăuziți de pasiunea lor pentru robotică, inginerie. În fiecare sezon, echipele trebuie să-și construiască propriul robot, care trebuie să îndeplinească o misiune unică pentru fiecare sezon competițional.  FTC include etape de competiție regionale, naționale și mondiale, dar și mai multe sesiuni de demonstrații de joc.

Dar competiția este mult mai mult decât un concurs de robotică. Echipele trebuie să se autofinațeze, să construiască un brand propriu pentru echipă, și cel mai important trebuie să promoveze valorile educației STEM în comunitate.

Programul FTC este afiliat organizatiei internationale non-profit FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), www.firstinspires.org

Munca în echipă este fundamentul pe care este construită echipa Ro2D2. Echipa Ro2D2 nu are limite sau ierarhii, ci doar o ambiție comună de a oferi excelență. Combinând puncte complementare din personalitatea fiecărui membru, suntem mai puternici și pregătiți  să ne concentrăm asupra lucrurilor care contează cel mai mult.

De la bun început, am privit misiunea noastră ca o călătorie în care nu destinația este cea mai importantă. Ne-am dorit să promovăm valorile educației STEM în rândul tinerilor din comunitate… și am reușit. Avem în portofoliu peste 200 de evenimente/simpozioane/demonstrații/proiecte  pe care le-am desfășurat în instituțiile de învățământ din județul Prahova, în țară și  am depășit  chiar granițele țării, participând fizic sau virtual la multe activități de promovare a educației STEM.

La baza activității noastre este transferul de expertiză și furnizarea instrumentelor pentru alți studenți.

PRIMA noastră misiune este de a inspira studenții. De ce? Robotica încorporează câmpuri STEM și este un instrument cheie pentru a excela  în multe domenii ale educației.

Integrarea roboticii în educația elementară a copiilor, a tinerilor are multe beneficii:

  • Face învățarea plăcută, antrenantă și motivantă;
  • Oferă o experiență practică extrem de interesantă;
  • Dezvoltă abilități de raționament și strategii de gândire critică;
  • Permite elevilor să creeze și să exprime creativitatea;
  • Stimulează capacitatea de a lucra în mod cooperant în grupuri;
  • Ajută elevii să-și îmbunătățească abilitățile de matematică și știință și să aleagă o carieră în știință și tehnologie;
  • Creează încredere și un sentiment de auto-valoare.

De aceea cultivăm și exprimăm inspirația. Găsim curajul de a conduce prin propriu exemplu.

Abilitatea de a inspira pe ceilalți este FORȚA noastră PENTRU SCHIMBARE, una care ne-a ajutat să obținem succesul dorit.

Ne păstrăm mesajul autentic și uman pentru a ne amplifica rezultatele, a-i inspira pe ceilalți și a excela în misiunea noastră.

CHEIA SUCCESULUI: ÎNVĂȚARE CONTINUĂ

Ne reînnoim în mod constant angajamentul de a debloca potențialul studenților, de a încuraja copiii și de a-i ajuta să își asume responsabilitatea pentru viitorul lor. Învățarea continuă se află în centrul acestui angajament.

Vom căuta întotdeauna cele mai bune modalități de a provoca în mod constant alți studenți. Promovarea educației STEM în rândul copiilor este forța schimbării.

Fanii noștri vor fi în mod constant provocați să învețe și să crească. Pentru a învăța experimentând, din sarcini, pentru a învăța de la noi sau cu noi.

Comments are closed.